Ενημέρωση όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ναυάγιο του Norman Atlantic.

  1. Συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι εργασίες αφαίρεσης των καυσίμων από το πλοίο και οι έρευνες για πιθανή ανεύρεση σορών εντός του σκάφους παρόλο ότι οι συνθήκες του ατυχήματος , η έκταση της πυρκαγιάς οι υψηλότατες θερμοκρασίες που επικράτησαν κλπ καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την ταυτοποίηση σορών που τυχόν θα εντοπισθούν κατά τη συνεχιζόμενη έρευνα.
  2. Αναμένονται τα αποτελέσματα testDNAπου διεξήχθησαν με πρωτοβουλία του προισταμένου των ερευνών Εισαγγελέα κ. EttoreCardinalisσε σορούς που ανευρέθησαν μέχρι σήμερα και δεν είχαν ακόμη ταυτοποιηθεί. Μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από την ομάδα των συνεργαζόμενων με την εταιρία μας Ιταλών δικηγόρων στο επίσημο blog“GIUSTIZIAPERNORMANATLANTIC”.
  3. Eπιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για οχήματα που βρίσκονταν στα επίπεδα (decks) 1 και 2 (εν μέρει δε και 3) και δεν έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι παραμένουν λειτουργικά δεδομένου των υψηλότατων θερμοκρασιών και του πυκνότατου καπνού που αναπτύχθηκαν και έχουν ενδεχομένως καταστρέψει το εσωτερικό των οχημάτων , ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα κλπ.
  4. Όσον αφορά τα προσωπικά αντικείμενα επιβατών που βρίσκονταν στις καμπίνες του πλοίου η μέχρι τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες Ιταλικές αρχές είναι ότι έχουν κατά πάσα πιθανότητα καταστραφεί (στο σύνολό τους) ολοσχερώς.
  5. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται σε περίπου ένα μήνα από σήμερα και από εκείνη τη στιγμή θα υπάρχει συνεχής και σε ημερήσια βάση ενημέρωση για κάθε σχετική εξέλιξη και τις ενέργειες των Ιταλών δικηγόρων των θυμάτων στο blog“GIUSTIZIAPERNORMANATLANTIC”.
  6. Διεξάγονται συζητήσεις με τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ,ώστε να επιστραφούν στα θύματα της τραγωδίας , με τον απλούστερο δυνατό τρόπο και ,ει δυνατόν, χωρίς επιβάρυνση τους τα μη καταστραφέντα οχήματα (και τυχόν άλλα προσωπικά αντικείμενα. Για το σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί ικανό αριθμό επιβαινόντων του NORMANATLANTIC θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση σας μόλις καταστεί απολύτως σαφής η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

ΑΘΗΝΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

Κρίτων Μεταξόπουλος , Δικηγόρος.

«Α&Κ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

www.metaxopouloslaw.gr

email: [email protected]