Έλενα Νικολαρέα, Συνεργάτις

Δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Άριστα» (2016).
Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ειδίκευση «Αστικό Δίκαιο και Νέες Τεχνολογίες», λαμβάνοντας βαθμό «Άριστα» και Έπαινο Αριστείας ως πρωτεύσασα στην ειδίκευσή της (2019). Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούσαν κυρίως σε ζητήματα αστικού δικαίου, δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, ηλεκτρονικού εμπορίου και δικαίου προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Παρακολούθησε ένα εξάμηνο των προπτυχιακών σπουδών της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ (University of Sheffield) στην Αγγλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, ενώ έχει συμμετάσχει και σε θερινά προγράμματα διεπιστημονικού περιεχομένου στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (University of Cambridge) στην Αγγλία, και πολωνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας (Jagiellonian University) στην Πολωνία.
Έχει συμμετάσχει με επιτυχία στο πρόγραμμα εντατικών σεμιναρίων του ΔΣΑ και της ΑΠΔΠΧ σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), καθώς και σε πολλά άλλα νομικά συνέδρια και σεμινάρια.
Επίσης, αρθρογραφεί συχνά στη διαδικτυακή έκδοση “ILN IP Insider” του International Lawyers Network, ιδίως σχετικά με ζητήματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Έχει εργαστεί στο παρελθόν, ως ασκούμενη, στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (μέσω του πολύ γνωστού και ανταγωνιστικού προγράμματος πρακτικής άσκησης “Blue Book” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).
Ασχολείται κυρίως με υποθέσεις Αστικού Δικαίου, Δικαίου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Δικαίου Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Πολωνικά.
Email: [email protected]