ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρία μας ιδρύθηκε από τον Άγι Μεταξόπουλο ο οποίος ξεκίνησε το δικό του δικηγορικό γραφείο το 1955 στην Αθήνα. Λόγω της στενής φιλίας που τον συνέδεε με μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Μάνος Χατζηδάκις, Νίκος Κούνδουρος, Θεόδωρος Αγγελόπουλος και άλλοι, επέλεξε να ασχοληθεί με έναν – άγνωστο για την εποχή – τομέα δικαίου και συγκεκριμένα με το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σύντομα το όνομά του έγινε συνώνυμο της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί του να τον αποκαλούν «Πρύτανη» των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το 1984 ο γιος του Κρίτων Μεταξόπουλος, εισέρχεται στην εταιρία και ως αποτέλεσμα των κοινών τους προσπαθειών, η εταιρία εξελίχθηκε ως η πλέον εξειδικευμένη στην Ελλάδα σε θέματα δίκαιου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και στο δίκαιο της βιομηχανίας του θεάματος, της διαφήμισης & MME, αλλά και του εμπορικού & εταιρικού δικαίου. Το 2000 η διαχείριση της εταιρίας πέρασε στον Κρίτων Μεταξόπουλο και το 2005 έλαβε τη σημερινή της μορφή.

Από το 2000 και έπειτα η εταιρία αναπτύχθηκε με σταθερούς ρυθμούς κερδίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Το 2007 ελήφθη η στρατηγική απόφαση να μην εισέλθει στον ξέφρενο αγώνα δρόμου ανάπτυξης που πολλές δικηγορικές εταιρίες επέλεξαν, αλλά να επενδύσει και αφοσιωθεί στους τομείς δικαίου που ήδη εξειδικεύεται.

Η διεθνής παρουσία του Κρίτωνα Μεταξόπουλου ο οποίος από το 1992 εώς σήμερα ασχολείται ενεργά με υπόθεση διεθνούς εταιρικής απάτης εκτός Ελλάδος συνέβαλε, ώστε η εταιρία μας να θεωρείται από τις κορυφαίες στον τομέα της εταιρικής απάτης, ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και των εγκλημάτων του «λευκού περιλαίμιου» (white collar crime).

Σε εθνικό επίπεδο, η εταιρία υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων γραφείων και δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη), που προσφέρουν πλήρη υποστήριξη στους πελάτες μας.

Το «δυναμικό» της εταιρίας μας αριθμεί πλέον 7 μόνιμους συνεργάτες δικηγόρους, 5 εξωτερικούς συμβούλους (of counsels), ειδικευμένους σε θέματα ποινικού και διοικητικού δικαίου και έμπειρο διοικητικό προσωπικό τεσσάρων ατόμων, ενώ επιπλέον διατηρεί μόνιμη συνεργασία με εταιρία φοροτεχνικών συμβούλων με αποτέλεσμα να θεωρείται μία «μεσαίου μεγέθους» εταιρία δικηγόρων για τα ελληνικά δεδομένα.