The Legal 500 – 2013

Το Legal 500 (2013) έγραψε για εμάς:

Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία

Στην Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία, η A. & K. Μεταξόπουλος και Συνεργάτες είναι κορυφαία εταιρία.

“Το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι άψογο” και οι συνεργάτες έχουν εις βάθος γνώση και ετοιμότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών”. Ο Κρίτων Μεταξόπουλος διακρίνεται από τους πελάτες για το “ακαδημαϊκό του υπόβαθρο σε συνδυασμό με την εξαιρετική δικαστική του παρουσία”. Κορυφαία στιγμή για την εταιρία ήταν η εκπροσώπηση της ΕΙΙΡΑ στην 15ετή αντιδικία της με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων.

Δικαστηριακή Εκπροσώπηση και Διαιτησία

Στην Δικαστηριακή Εκπροσώπηση και Διαιτησία η A. & K. Μεταξόπουλος και Συνεργάτες είναι κορυφαία εταιρία. Η εταιρία συμβουλεύει πολυεθνικό όμιλο ένδυσης και υπόδησης σε αντιδικία με τον αποκλειστικό διανομέα στην Ελλάδα. Επίσης, εκπροσώπησε την Vion Food στην δικαστική διαμάχη με Έλληνες εκτροφείς. Η εταιρία έχει εξαιρετική φήμη για τη δικαστηριακή εκπροσώπηση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι Κρίτων Μεταξόπουλος και Βίβιαν Βασιλοπούλου είναι τα πιο ενεργά μέλη στον τομέα αυτό.

Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο

Οι Βίβιαν Βασιλοπούλου και ο Κρίτων Μεταξόπουλος είναι κεντρικά πρόσωπα του τμήματος. Μερικοί από τους πελάτες είναι η Avis, την οποία η εταιρία συμβούλεψε σε συμβάσεις με τη Vodafone και την Marfin. Η εταιρεία είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στον τομέα της ψυχαγωγίας και των ΜΜΕ.

Εργατικό Δίκαιο

Η εταιρία συμβουλεύει διεθνείς πελάτες, όπως η Avis, που απευθύνονται στην εταιρία για την ανανέωση του εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας. Η εταιρία έχει ενεργή παρουσία στον τομέα αυτό με τον Κρίτωνα Μεταξόπουλο και Βίβιαν Βασιλοπούλου να επαινούνται για τις ικανότητές τους από τους πελάτες.

Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Δίκαιο Ανταγωνισμού

Οι Κρίτων Μεταξόπουλος και Ειρήνη Δαρούσου συμβουλεύουν συχνά διεθνείς πελάτες ιδίως όσον αφορά σε συμβάσεις διανομής.

Ακίνητη Ιδιοκτησία

Η εταιρία εκπροσωπεί φυσικά και νομικά πρόσωπα για την απόκτηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Δικαιο ΜΜΕ και Διαφήμισης

Σε συνδυασμό με την άριστη επίδοση στη Πνευματική Ιδιοκτησία, η εταιρία ειδικεύεται σε μεγάλη γκάμα υποθέσεων του Δικαίου της Διαφήμισης και των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η εταιρία συμβουλεύει τακτικά ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια ενώπιον του ΕΣΡ.

Φορολογικό Δίκαιο

Ο Κρίτων Μεταξόπουλος και η Βίβιαν Βασιλοπούλου έχουν μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό φορολογικών υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων.